Ekol hoca videolu ilköğretim lise dersler bedava ücretsiz üyeliksiz matematik kimya fizik biyoloji ingilizce sosyoloji psikoloji mantık geometri konu anlatımı soru çözümleri öss hazırlık çalışma kitapları 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.sınıf 1.dönem 2.dönem 1.yazılı 2.yazılı 3.yazılı soruları cevapları 2013 2013 yıllık plan

biyoloji sindirim sistemi videolu konu anlatimi

Ekol hoca biyoloji dersleri nden merhaba arkadaşlar. Ekol hoca biyoloji dersleri ekibimiz herkese başarılar diler. şimdiki konumuz ekol hoca biyoloji sindirim sistemi videolu konu anlatımı ve aynı zamanda da sindirim sistemi yazılı konu anlatımı dır.
Canlılar yaşamlarını devam ettirmek, enerji ihtiyacını karşılamak için organik ve inorganik maddeler kullanır. Büyük organik maddelerin hücre zarından geçebilmesi için daha küçük parçalara ayrılması gerekir. Bu olaya sindirim denir.
Besinlerin parçalanması hücre içinde olursa hücre içi sindirim, hücre dışında olursa hücre dışı sindirim olur.
Bitkiler sindirim sistemleri taşımazlar. İhtiyaç duydukları maddeleri klorofilli bitkiler kendileri oluşturur. Gerektiğinde oluşturduğu inorganik maddeleri parçalarlar. Azot miktarı az olan yerlerde yaşayan böcekler ise, yakaladıkları böcekçil maddeleri hücre dışı sindirim yoluyla gerekli azotlarını alırını alırlar.
Tek Hücrelilerde Sindirim Sistemi
Klorofili olan tek hücreliler besinlerini kedinleri oluşturur. Klorofilsiz tek hücreliler ise sıvı maddeleri difüzyon, katı maddeleri fagositoz ve pinositoz yoluyla sentezler. Yani tek hücreli canlılarda hücre içi sindirim gerçekleşir. Sadece ekmek küfü gibi mantarlarda hücre dışı sindirim görülür.
Omurgasızlarda Sindirim Sistemi
Süngerlerde sindirim boşluğu ve ağız açıklığı bulunmaz. Sölenterler (hidralar) hücre içi sindirim yapar. Hidralar hem hücre içi hemde hücre dışı sindirim yaparlar.
Böceklerde sindirim sistemi gelişmiştir. Üç kısımdan oluşur. Ön bağırsak, orta bağırsak ve arka bağırsak tır bu bölümler.
Omurgalılarda Sindirim Sistemi ve İnsanda Sindirim Sistemi ve sindirim vidyolu konu anlatımımızda mevcuttur. Ekol hoca iyi çalışmalar.

21 yorum:

  1. gerçekten süperrr... teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederm iyi bi tekrar oldu :=)

    YanıtlaSil
  3. büyüünce kesinlikle genetik mühendisi olucam

    YanıtlaSil
  4. yaww sabahtan beri sinir sistemi yazıom sindirim sistemi çıkıo bune yaffff

    YanıtlaSil
  5. kaçıncı sınıfsan onu yaz arattır vs dene mutlaka vardır

    YanıtlaSil
  6. gerçekten çoqq qsl anlatıolarr hepsine tşq!!

    YanıtlaSil
  7. aşqım seni çoq sebiormmmmmm yhaaa

    YanıtlaSil
  8. zzwdaaaqqqqqqqqqqq

    YanıtlaSil
  9. senin işkembeni s i k i y i m kadın çok s e x s i

    YanıtlaSil
  10. ÇOK TEŞEKKÜRLER VİDEO İST SUPER!!!!!!!

    YanıtlaSil
  11. saolun ALLAH razı olsun şırnakta hocalar anlatma geeği bulmuyor bunun hep sonlardayım ama ne ise çok tşk ediyoruz ALLAH sizden ve sevdiklerinizden razı olsun emeği gecen her insanın..

    YanıtlaSil
  12. video niye açılmıyorrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  13. yenileyin bunları , müfredat 50 kere değişti

    YanıtlaSil
  14. güzel anlatm için saolun.

    YanıtlaSil
  15. hiç güzel anlatamamış...

    YanıtlaSil
  16. Hocam yarın Sınavım Var Gerçekten Çok Yardımcı oldunuz :) Herşey İçin Ayrıca Teşekkürler. :) Bu arada beğenmeyen bazı İnsanlar Var Onlara da Bişey Söylemek İstiyorum. Ücretsiz bir şekilde Ders Alıyorsunuz bide şikayet ediyorsunuz. Kimse size Videoyu zorla İzletmiyor Beğenmeyen Alt + F4 Yapsın ;)

    YanıtlaSil
  17. Ümmühan hocam kadar olmasanızda iyi anlattınız , sayenizde sınava çalışmış oldum . teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Ekol Hoca Son Yorumlar


TOWERS