Ekol hoca videolu ilköğretim lise dersler bedava ücretsiz üyeliksiz matematik kimya fizik biyoloji ingilizce sosyoloji psikoloji mantık geometri konu anlatımı soru çözümleri öss hazırlık çalışma kitapları 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.sınıf 1.dönem 2.dönem 1.yazılı 2.yazılı 3.yazılı soruları cevapları 2013 2013 yıllık plan

Almanca die Zahlen sayilar konusu videolu anlatimi

Ekol hoca almanca dersleri nden merhaba sevgili öğrenci arkadaşlar. Sizlere daha önce belgin hocamızın anlatımıyla almanca sayılar konusu anlatımı nı yapmıştık. Şimdi de Ünal hocamızın anlatımıyla almanca numaralar sayılar konusu nu anlatıyoruz. Almanca da sayılar konusu türkçenin tam aksinedir. Yani örneğin sayı iki haneli ise mesela onüç gibi 13 gibi bir sayıyı almanca önce arkadaki haneyi sonra öndeki haneyi söylüyoruz. 13 = dreizhen (okunuşu: dıhaytseyn) 14 = vierzehn (okunuşu: fiyıtseyn) zwanzig bu da yirmili rakamlardan itibaren kullanılan bir kelimedir. Almanca sayılar konusu almanca telefon numaraları telefonnummer konusu nun devamı vidyomuzdadır.

20 yorum:

  1. ya biraz daha uzun olsaydı keşke çok güzel gidiyordu çünkü

    YanıtlaSil
  2. adam olana çok bile

    YanıtlaSil
  3. telefon anlatan kısmında ses yok

    YanıtlaSil
  4. ses bi ara yok ama güzel....

    YanıtlaSil
  5. ya insan bunun bi yolunu söyler ama sadece telafuza önem vermiş burda kuralını vermemiş pek :( beğenememdm yane

    YanıtlaSil
  6. adam r leri söyleyemiyorrr:)))

    YanıtlaSil
  7. ya kank bu adam süper ama birazdaha uzun olsaydı daha ii olurdu zaten arada bi ses yok ama olsun yinede sınawıma ii çalıştım ii oldu :D:D:D:D:D:D......XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD.....YEAH!! YEAH!! YEAH!! YEAH!!! MAN MAN MAN MAN. I HAVE A DİCK... HE HE... :(:):(:):(:):(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. napıyon mk kendini mi parmaklıyon ibne herif

      Sil
  8. yaa fena anlatmıyo ama bana hiç yardımcı olmadı yinede emeğe saygı

    YanıtlaSil
  9. mrb hocam sadece kelimelerin telafuzunu öğrenmek için bile izlenebilir videolarınız :) arada ses gitmese süper olcaktı. hani meine, deine, ihre yazıyor ya o -e'ler nerden geldi onu söylüyodunuz galiba.. ses gitmiş :( olsun böyle de işime yaradı, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. slam hocam öncelikle böyle bir çalışma uyguladığınız için çok tşk. edrim. bence site helede sizin anlatım süper! yalnız bi sorun var!!! die zahlen (sayılar) konulu videonuzda ses bir yerde gidiyor sonra sprechen konusunda geliyor. lütfen orayı düzeltir misiniz???

    YanıtlaSil
  11. ich mochte die... gut. Allah razı olsun okuldada ingilizce yerine almanca dersi olsa keşke ingilizceyi sevmiyorum napim zorlamı sevmeden öğrenilmezki dil haksızmıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen mk ya ama anadolu lısesıne gıdınce ogrenırsın veya ogretmen vewa fen bıraz calıs mk sende

      Sil
  12. r leri söyleyemiyor diyen arkadaş almancada istisnalar hariç r ler okunmaz!!!

    YanıtlaSil
  13. "adam r leri söyleyemiyorrr:)))" diyen gerizekalı, önceki arkadaş gibi bende söyleyeyim! Çoğu zaman Almanca'da "r" ler tam olarak çıkarılmaz!

    YanıtlaSil
  14. arkadaslar imkanınız yoksa eger bu sitelerden yararlanın ve çok sıkı calısın çünkü okumaktan baska sansımız yok

    YanıtlaSil
  15. konular eksik !!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  16. çokk güzel olmuş hocam ya ağzınızı sağlık :D

    YanıtlaSil

Ekol Hoca Son Yorumlar


TOWERS